Het scherm dat de tunnel van de A13/16 afsluit komt op 200 meter van de Rotte te liggen in plaats van 100 meter, zoals eerder afgesproken.
Volledig scherm
Het scherm dat de tunnel van de A13/16 afsluit komt op 200 meter van de Rotte te liggen in plaats van 100 meter, zoals eerder afgesproken. © Rijkswaterstaat

Bijna 11.000 krabbels tegen A13/16 bij Rotterdam

In totaal bijna elfduizend mensen hebben een petitie getekend tegen de komst van de verbindingsweg tussen de A13 en de A16 bij Rotterdam, die minister Melanie Schultz (Infrastructuur) wil aanleggen. Dat heeft de initiatiefnemer, het Rotterdamse GroenLinks-raadslid Arno Bonte donderdag gezegd.

Tegenstanders van de A13/16 hebben 11.000 handtekeningen ingezameld.
Volledig scherm
Tegenstanders van de A13/16 hebben 11.000 handtekeningen ingezameld. © Privéfoto

De petitie A13A16NoWay ging eind september van start en eindigde donderdag. ,,We willen de handtekeningen zo snel mogelijk aanbieden aan de minister", zegt Bonte. Het aantal handtekeningen laat volgens hem zien dat het verzet tegen de aanleg van de weg heel groot is.

Besluit
Het besluit over de aanleg van de A13/16 is al genomen. Ondanks dat leven er veel bezwaren, onder meer in de Rotterdamse gemeenteraad en onder omwonenden. Vervoerderskoepels TLN en EVO dringen juist aan op snelle aanleg van de verbindingsweg, omdat die de fileknelpunten op de A13 bij Overschie en de A20 tussen Kleinpolderplein en Terbregseplein zou ontlasten.

De tunnel door het Lage Bergse Bos wordt 100 meter langer dan eerder gepland. Dat heeft de Rotterdamse wethouder Pex Langenberg afgesproken met minister Schultz (Infrastructuur). Daardoor zouden omwonenden minder overlast hebben.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam