Volledig scherm
Drukte op de hoek van de Coolsingel met de Aert van Nesstraat en de Meent. © Marco De Swart Fotografie

Binnenstad op slot voor auto’s tijdens kerst? ‘Hoe moet ik mijn moeder bezoeken?’

De gemeente Rotterdam gaat onderzoeken of het centrum van de stad met Kerstmis kan worden afgesloten voor alle autoverkeer. Het gaat om een verkeersexperiment.

Een autovrije binnenstad met kerst is een idee van GroenLinks-raadslid Jeroen Postma. Verkeerswethouder Judith Bokhove (ook GroenLinks) vindt het een intrigerend idee en heeft ook economiewethouder Barbara Kathmann (PvdA) er enthousiast voor gemaakt. ,,Maar we moeten het daar wel eerst over hebben met ondernemers en bewoners. Er moet wel draagvlak voor zijn, er zijn nog veel hindernissen te nemen.”

Een meerderheid van de gemeenteraad is blij met de toezegging van de wethouder. Leefbaar Rotterdam vindt het echter een bespottelijk idee. ,,Ik kan mijn oren niet geloven dat we het centrum willen gaan afsluiten met kerst”, zegt raadslid Robert Simons. ,,Hoe we tijdens de feestdagen al die oude moeders moeten gaan bereiken, doet er kennelijk niet toe.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam