Volledig scherm
Chloë en Evelien zijn door de politie in het zonnetje gezet omdat ze 1750 euro teruggaven. © Frank de Roo

Bioscoopbon voor meiden die 1750 euro teruggaven

Ze zijn pas 11 jaar, maar nu al kan iedereen een voorbeeld nemen aan Chloë en Evelien. Dat vindt de politie, die de Rotterdamse meisjes vandaag in het zonnetje zet omdat ze een fortuin teruggaven. 

Hartsvriendinnen Chloë Bijl en Evelien de Vries  speelden vorige week buiten in Rotterdam-Prinsenland toen een wildvreemde man hen opeens 1750 euro toestopte. ,,Doe er maar wat leuks of goeds mee’’, zei hij. De meisjes vertrouwden het niet en renden direct naar Eveliens moeder, die de politie inschakelde. De man bleek verward en heeft hulp gekregen.

Hoewel Chloë en Evelien van snoepjes houden, gaven ze het geld niet uit. Ze leverden het in bij de politie, waardoor het kleine fortuin kon worden teruggegeven aan de familie van de verwarde man. Daarom verdienen de meiden een dik compliment, vindt de politie. Vandaag waren de vriendinnen met hun moeders op bezoek bij het politiebureau, waar ze een oorkonde voor eerlijkheid ontvingen en een bioscoopbon.

Wijkagent Jan Kreuk heeft hen nogmaals bedankt voor hun eerlijkheid. ,,Chloë en Evelien zijn hiermee een voorbeeld voor vele andere kinderen en ook voor grote mensen. Eerlijkheid duurt het langst.’’

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
8020 stemmen