x
Volledig scherm
x © Jeugdboa010

Bizar: handhaver achtervolgt te voet straalbezopen bromfietser

Een bromfietser heeft het gisteravond tijdens een achtervolging in Rotterdam-Lombardijen moeten afleggen tegen een gemeentelijk handhaver te voet. De man werd door de handhavers tot stoppen gemaand omdat hij glazig uit zijn ogen keek. Hij had geen zin in een nachtelijk praatje en reed daarom weg, naar later bleek omdat hij veel te veel had gedronken. Zijn vluchtpoging strandde in een steegje.

De dienst van de handhavers liep tegen het einde toen ze in een smalle straat werden ingehaald door de bromfietser. Een handhaver stapte uit. Tegen de zin van de bromfietser, want die reed weg en raakte daarbij de auto van de handhavers. Een handhaver rende hem achterna en trof hem niet veel verderop aan, in een steegje waarin hij zich had klemgereden.

De bromfietser wilde niet meewerken aan zijn aanhouding. Hij weigerde zich te identificeren en daarom schakelde de handhavers de politie in. Ze namen de man mee naar het bureau, waar hij werd onderworpen aan een blaastest. Hij blies 950 ug/l, oftewel dik tien keer de toegestane hoeveelheid. Hij bezat bovendien geen geldig rijbewijs.

De man moet zich binnenkort verantwoorden voor zijn gedrag bij de rechter.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam