Volledig scherm
Een uitvoerige controle bij de Vlasbloem in Ommoord vandaag. © Politie

Bizar: wanbetaler raakt binnen een uur twee auto's kwijt

Tijdens een verkeerscontrole in Rotterdam is een wanbetaler niet een, maar twee auto's kwijtgeraakt. De bestuurder werd binnen een uur tijd tweemaal van de weg geplukt. Het ging om een zogenoemde stop- en betaalcontrole in de Vlambloem in de wijk Ommoord.

De bestuurder kon zijn openstaande vorderingen niet voldoen. Daarom werd zijn auto per direct in beslag genomen. Tot grote verbazing van de politie kwam de bestuurder binnen een uur met een nieuw gekochte auto langs. ,,De wanbetaler werd nogmaals gespot, met zijn net aangeschafte auto. Ook deze ‘nieuwe’ auto werd per direct in beslag genomen.’’

Tijdens de controle is gebruikgemaakt van de ANPR (Automatic Number Plate Recognition). Een camera scant dan kentekens van voorbijrijdende voertuigen. Door het lezen van de kentekens kan meteen worden gezien of de personen op wier naam de auto staat nog worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere reden bij de politie bekend zijn.

In totaal werden er tijdens de controle zes voertuigen in beslag genomen; er is in totaal voor ruim 40.000 euro aan openstaande vorderingen voldaan. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam