Volledig scherm
PREMIUM
Café Onze Vrienden © Maps.Google

Bizarre aanval op kroeg Onze Vrienden ‘georganiseerde actie’, zeggen eigenaren

Drie gewonden, vijf Rotterdamse verdachten en veertig drieste hooligans. De balans na de aanval op het Woerdense café Onze Vrienden. Het heeft er volgens de eigenaren alle schijn van dat de bruine kroeg doelbewust is belaagd. ,,Zij hadden de straten hier met hun auto’s geblokkeerd.‘’

Op beelden van de beveiligingscamera van het café is goed te zien hoe de voetbalfans van SC Heerenveen zaterdagavond gezellig aan tafeltjes en de bar naar het tv-scherm kijken. Ook mede-eigenaar Gerco de Heer is aanwezig, hoewel hij geen bardienst heeft. ,,Je wilt het toch even meemaken als je een groep van zestig voetbalfans uit Heerenveen in huis hebt’’, zegt hij.

 1. Recordhoeveelheid drugs onderschept in de Rotterdamse haven: ‘Smokkelaars voelen zich veilig’
  VIDEO

  Recordhoe­veel­heid drugs onder­schept in de Rotterdam­se haven: ‘Smokke­laars voelen zich veilig’

  Als drugssmokkelaars grote partijen verschepen, wanen zij zich onkwetsbaar. En dat is precies wat er de laatste tijd gebeurt in de Rotterdamse haven. Er zijn in 2019 opvallend veel cocaïne-transporten van meer dan 1000 kilo onderschept. Voorheen waren zulke risicovolle partijen zeldzaam. ,,Met de vangsten hebben we ze in ieder geval pijn gedaan’’, zegt officier van justitie Ernst Pols.
 2. Verdachte van bioscoopmoorden dacht dat zijn slachtoffers zijn dochtertje hadden vermoord

  Verdachte van bioscoop­moor­den dacht dat zijn slachtof­fers zijn dochtertje hadden vermoord

  Ergün S., de verdachte van de bioscoopmoorden in Groningen, dacht dat de twee schoonmakers die hij doodstak lid waren van elitetroepen die zijn dochter om het leven hadden gebracht. Dat bleek tijdens een zitting over de omgangsregeling over zijn dochtertje, die 7 februari diende in de rechtbank in Groningen, vóór de eerste strafzaak over de moorden. De uitspraak is door de rechtbank gepubliceerd.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam