Bizarre beelden van schietpartij met AK-47 op klaarlichte dag bij Alexandrium

videoEen bizarre melding op dinsdagochtend 10 september: om 09.30 uur vliegen de kogels in het rond nabij winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam. Scholieren zijn onderweg naar school, de winkels zijn net open. Inzittenden van een zwarte Range Rover springen uit de auto en rennen weg. Het tv-programma Opsporing Verzocht vertoonde vanavond bewakingsbeelden van de schietpartij én de achtervolging tussen de Range Rover en een grijze BMW.

De politie hield kort daarna een man (37) en vrouw (45) aan. Deze inzittenden van de Range Rover zitten inmiddels niet meer vast. De inzittenden van de BMW zijn echter nog steeds spoorloos. Volgens de politie is er geschoten met een AK-47. 

De schoten zouden volgen na een ‘kat-en-muisspel’ kort daarvoor. De BMW , die achter de Range Rover aan scheurt, raakt bijna een overstekende fietser. De achtervolging stopt bij winkelcentrum Alexandrium. Daar worden ook nog kogels in het wilde weg afgevuurd. Omstanders rennen weg. Er zijn mensen die zichzelf én hun baby in veiligheid moeten brengen. De kogels belanden overal: zelfs op een balkon op zeven hoog.

Carjacking

Een Vlaamse vrouw wordt niet veel later slachtoffer van de inzittenden van de BMW, die haar onder bedreiging van een wapen uit haar auto laten stappen. Ze wacht bij een verkeerslicht. ,,Er stapten twee mensen uit met zware geweren in de hand. Ik ben eerst onder het dashboard gedoken’’, vertelt de vrouw in het programma. ,,Ik weet niet meer precies hóe ik uit de auto ben geraakt en hoe ik mijn gordel heb losgemaakt. Maar er was maar één ding voor mij: de auto uit, zo snel mogelijk.’’ De inzittenden van de BMW gaan er met haar auto vandoor, de vrouw blijft getraumatiseerd achter. ,,Ook het feit dat je dan op dat moment niet weet of je dit moment overleeft. Dan denk je aan de mensen die je dierbaar zijn.’’ Acht uur later wordt de auto van de vrouw aangetroffen bij de Zevenhuizerplas. 

De grijze BMW die door de inzittenden werd achtergelaten op de Hoofdweg, bleek óók gestolen. Het onderzoek is nog altijd in volle gang en de politie zoekt getuigen. Op de website van Opsporing Verzocht zijn meer beelden te vinden.

Getuigen zeggen dat de inzittenden van de BMW bivakmutsen droegen. De politie vermoedt dat de vrouw achter het stuur zat en dat de man schoot. De vrouw wordt omschreven als een getinte vrouw, met een blonde paardenstaart. Dat is mogelijk een pruik. Ze zou tussen de 20 en 30 jaar zijn. De man waarnaar wordt gezocht heeft een donkere huidskleur, is ongeveer 30 jaar en gespierd. ,,Ze hebben mogelijk gehoorschade opgelopen. Een AK-47 maakt veel lawaai en zéker als je in een afgesloten ruimte, zoals een auto zit.’’

Volledig scherm
De BMW volgt de Range Rover. © Opsporing Verzocht
Volledig scherm
De beschoten Range Rover. © MediaTV

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam