Bjorn (25) zoekt 200 broers en zussen

Het televisieprogramma Spoorloos is op zoek naar mogelijk tweehonderd broers en zussen van de 25-jarige Bjorn.

De vader van Bjorn was zaaddonor. In 17 jaar tijd stond hij meermaals zijn sperma af onder meer bij het Medisch Centrum Bijdorp in Barendrecht en het toenmalige Dijkzigt ziekenhuis in Rotterdam. Naar eigen zeggen zijn met zijn zaad mogelijk tweehonderd kinderen verwekt. De omstreden kliniek in Barendrecht sloot in 2008 de deuren.

Doodgewoon gezin
Bjorn groeide op in een doodgewoon gezin, tot zijn ouders gingen scheiden toen hij zes jaar was. Toen werd alles anders, vertelt Bjorn in het programma. ,,Geleidelijk aan zag ik mijn vader steeds minder. Op een gegeven moment zag ik hem één keer in de twee maanden, toen één keer in de drie maanden tot één keer in een half jaar. Toen ik 15 was zag ik hem helemaal niet meer." 

Puzzelstukjes
Op zijn achttiende vielen de puzzelstukjes op zijn plaats. ,,Mijn moeder heeft mij en mijn broertje samengeroepen en vertelde 'jullie vader is jullie vader niet, jullie vader is een anonieme donor'. Toen dacht ik: oh, dat verklaart een hoop!"

In 2011 geeft Bjorn zich op voor het RTL4-programma Wie is Mijn Vader? Inmiddels heeft Bjorn veertien broers en zussen gevonden en kent hij er dertien. Bjorn heeft met een aantal van zijn halfbroers en halfzussen een Facebookpagina: De Halfjes. Alle kinderen hebben inmiddels hun donorvader ontmoet. Hij wil niet in de publiciteit komen. 

Oproep
Van 1982 tot 2002 doneerde de zaaddonor in het Medisch Centrum Bijdorp, Dijkzigt Ziekenhuis Rotterdam en Medisch Centrum Leiden. Wie wil reageren op de oproep van Bjorn kan bellen met 0800-1582.

Dit bericht is ook verstuurd via WhatsApp. Wil je op WhatsApp ook nieuws ontvangen van AD? Stuur AD AAN naar 06 11568540. (Afmelden kan door AD UIT te sturen).

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam