Volledig scherm
Phuong Tran en Ilse Hardon openen alsnog een ontbijtzaak in Blijdorp. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Blijdorp krijgt toch ontbijtbar

In de Rotterdamse wijk Blijdorp komt toch een ontbijtbar.  Aan de Stadhoudersweg 96 kan je binnenkort terecht voor een ochtendmaaltijd. Dit maakten de initiatiefnemers vandaag bekend op Instagram. 

Willen jullie een ontbijtbar? Dat was de vraag vorig jaar van Ilse Hardon en Phuong Tran aan een groot deel van de inwoners van Blijdorp. En zo ja, wat moet er op het menu komen? Roept u maar!

En roepen deed Blijdorp. Bijna 600 Rotterdammers vulden een enquête in en wilden graag een ontbijtbar. Reden voor Hardon en Tran om verder te werken aan hun bedrijfsplan in de hoop  in de winter van 2017 open te kunnen gaan. Maar zover kwam het niet. Na lange gesprekken met adviseurs en talloze rekensommen bleek een ontbijtbar in Blijdorp financieel niet haalbaar. Nu laten Hardon en Tran weten alsnog een ontbijtzaak te openen. 

,,We werden benaderd door de vintagezaak Spullen voor in je huis'', vertelt Hardon. ,,Deze tweedehands zaak wilde graag hun pand aan de Stadhoudersweg met ons delen en dit was financieel wel haalbaar voor ons.''

Ideeën voor maaltijd

En dus kunnen mensen straks als zij in de ochtend gaan winkelen voor tweedehands spullen eerst even genieten van een ontbijtje bij 'Breakfast in Rotterdam HQ' (headquarters). ,,Dit zou zomaar eens je eigen bedachte, favoriete ontbijt kunnen zijn. Iedereen kan straks namelijk suggesties bij ons doen wat er op het menu moet komen te staan'', vertelt Hardon. Meer informatie hierover is binnenkort te vinden op de Instagram-pagina breakfastinrotterdam.    

Op 20 januari is er een ontbijtevent aan de Stadhoudersweg. Rotterdammers kunnen dan alvast kennismaken met de ontbijtzaak, die in maart de deuren hoopt te openen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam