Volledig scherm
Een impressie van het duurzame complex. © BlueCity010

BlueCity010 definitief nieuwe eigenaar van Tropicana

Het duurzame initiatief BlueCity010 is definitief de nieuwe eigenaar van Tropicana in Rotterdam. Dat heeft directeur Wouter Veer van investeerder iFund zojuist bekend gemaakt. Vorige week al was deze partij met 1,7 miljoen euro de hoogste bieder op een veiling van het voormalige zwemparadijs aan de Maasboulevard.

Volledig scherm
© Sanne Donders

Ondanks dat, waren concurrenten volop in de weer om met een hoger bod BlueCity010 te overtreffen. Zo was er 'Red Tropicana', die van het complex weer een zwemattractie wilde maken en daar 1,9 miljoen euro voor over had. Een andere ondernemer wilde er een tenniseldorado vestigen. Schuldeiser Aegon heeft nu toch voor de 'blauwe economie' van BlueCity gekozen.

Opgelucht
Veer is opgelucht: ,,Ik hoorde het van de notaris. Dat is bindend. Dit wilde ik wel zeker weten, zodat er niet weer een konijn uit de hoge hoed zou komen. Ik ben blij dat het uiteindelijk goed is uitgepakt.''

Een woordvoerder van Aegon bevestigt dat de deal nu rond is.

Het is nog niet bekend wanneer het project, waarbij tientallen ondernemers gebruik maken van elkaars producten en afval, precies open gaat. iFund-baas Veer wil nog 1 à 1,5 miljoen euro investeren om het vervallen complex aan de Nieuwe Maas bruikbaar te maken.

Volledig scherm
Wouter Veer (links) doet het hoogste bod tijdens de veiling van Tropicana. © Marco de Swart

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
8851 stemmen