Blussysteem op hol: bergen schuim in en buiten de loods

Update/VideoBij een expediteursbedrijf in Rotterdam-Zuid is het schuimblussysteem op hol geslagen. In de loods staat zó veel schuim, dat hulpdiensten massaal zijn uitgerukt. Het schuim wordt nu opgeruimd en er is geen risico meer dat het schuim de A15 opwaait. 

Tientallen brandweerlieden zijn aanwezig op het bedrijventerrein aan de Willem Barentszstraat, naast de A15 richting Ridderkerk. Ze sproeien erop los, in de hoop de grote bergen wit schuim neer te slaan met water en gevaar op de snelweg te voorkomen. ,,Als het schuim de A15 opwaait, hebben we een serieus probleem”, aldus de Veiligheidsregio. Inmiddels is dat risico voorbij. In het pand staat er nog wel anderhalve meter schuim. Dat wordt opgeruimd door particuliere bedrijven, meldt de Veiligheidsregio. 

Het bedrijf, Wilhelmsen Ships Service, laat in een statement weten dat er alleen materiële schade is. Het brandalarm ging af in het magazijn dat chemicaliën bevat. Daarom is er een automatisch systeem dat het magazijn vult met schuim in het geval van brand.

,,Het systeem werd geactiveerd zonder dat er brand was of onderhoudswerkzaamheden waren. We weten nog niet waardoor dat kwam. Grote delen van de enorme loods staan nu vol schuim. Doordat een deur openstond, ligt het ook buiten”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Er zijn geen gewonden gevallen, niemand raakte verdwaald in het metershoge sop.

Volledig scherm
© Media TV

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

Volledig scherm
Bij een expediteursbedrijf in Rotterdam-Zuid is het schuimblussysteem op hol geslagen. © Media TV

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (22%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (78%)
8155 stemmen