Foto ter illustratie. Een ooievaar vloog in de motor van een vliegtuig, dat was opgestegen vanaf Rotterdam The Hague Airport.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Een ooievaar vloog in de motor van een vliegtuig, dat was opgestegen vanaf Rotterdam The Hague Airport. © ANP/AFP

Boeing uit Rotterdam maakt voorzorgslanding nadat ooievaar motor in vliegt

Een Boeing 737 die vanochtend om 07.11 uur vertrok naar de Kroatische stad Split heeft een voorzorgslanding gemaakt op Schiphol, omdat kort na het opstijgen vanaf Rotterdam The Hague Airport een ooievaar in de motor vloog.

 1. Groot personeelstekort, waar zijn alle mensen naartoe? ‘Sommigen vinden het prettig om niet meer te werken’
  PREMIUM

  Groot personeels­te­kort, waar zijn alle mensen naartoe? ‘Sommigen vinden het prettig om niet meer te werken’

  Bij Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is een extreem personeelstekort van zo’n vijftig procent. Reizigers moeten lang wachten om door de beveiliging te kunnen of hun bagage op te halen. Het is niet de enige plek waar ze handen tekort komen. In vrijwel álle sectoren in de Rotterdamse regio groeit het aantal vacatures. Werknemers zijn onvindbaar. Wat is er aan de hand?
 2. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam