Volledig scherm
Boer Albert Boersen vindt de drijvende boerderij in de Merwehaven nog steeds een mooi project, ook al is hij er niet meer aan verbonden. © Frank de Roo

Boer Boersen breekt met drijvende boerderij

De floating farm in Rotterdam draait nog maar enkele maanden, maar niettemin is boer Albert Boersen nu al vertrokken. Het gezicht van de drijvende koeienboerderij in de Merwehaven in West is weggegaan vanwege een verschil van inzicht.

Peter van Wingerden, bedenker van de floating farm, wil niet al te veel zeggen over de breuk met zijn bedrijfsleider. ,,Albert heeft ons goed geholpen met de bouw van de boerderij en de opstartfase, maar de samenwerking is niet geworden wat we er beiden van hebben verwacht”, zegt hij. ,,Zo gaat het soms in het leven. Maar we zijn als vrienden uit elkaar gegaan.”

Ook Boersen laat niet het achterste van zijn tong zien. ,,We hebben afgesproken dat ik daar niets over ga vertellen.” Wel zegt hij dat zijn hart verbonden blijft aan het circulaire initiatief. ,,Ik vind het een mooi project waar ik met veel plezier aan heb gewerkt.”

Quote

Ik vind het een mooi project waar ik met veel plezier aan heb gewerkt

Albert Boersen

Ondertussen wordt de drijvende boerderij gerund door uitzendkrachten van AB Zuid-Holland. ,,We werken met drie ervaren boerenkrachten die het om-en-om doen”, zegt Van Wingerden. ,,Een prima manier, want werken op de floating farm is wel anders dan op een gewone boerderij. We krijgen wekelijks veertig groepen op bezoek en er is veel aandacht van de pers. Daar moet je wel mee kunnen omgaan.”

De Friese boerenzoon Boersen, die speciaal voor de floating farm een huis kocht in Rotterdam, zegt voorlopig in de Maasstad te blijven. Hij denkt na over een nieuwe toekomst waarin hij boeren en burgers met elkaar wil verbinden. ,,Het boer-zijn zit in mijn bloed, dat krijg je er niet meer uit.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam