Volledig scherm
Museum Boijmans van Beuningen krijgt een dependance op het Zuidplein. © ANP

Boijmans tijdelijk in pand V&D Zuidplein

Museum Boijmans van Beuningen opent tijdens de verbouwing van het pand aan het museumpark een dependance in de oude V&D op het Zuidplein. Het pand moet voor zes miljoen euro worden verbouwd. 

Dat zegt museumdirecteur Sjarel Ex in NRC Handelsblad. Het museum moet grondig worden gerenoveerd en zal drie tot vier jaar dicht zijn. In het V&D-pand is straks design en hedendaagse kunst te zien. De vaste collectie van Boijmans wordt uitgeleend aan andere musea in Rotterdam. 

De verbouwing van het oude V&D-pand gaat ongeveer zes miljoen euro kosten. De gemeente moet daar een deel van betalen, zegt Ex. ,,We zijn benieuwd wat de gemeenteraad daar van vindt." De gemeenteraad beslist binnenkort ook over de verbouwing van het museum zelf. 

De grootscheepse renovatie van het monumentale museumpand gaat naar schatting tussen de 90 en 160 miljoen euro kosten. De gemeenteraad moet beslissen hoe ingrijpend de verbouwing wordt:  of alleen de noodzakelijke zaken zoals asbest verwijderen worden aangepakt, of dat het museum omgebouwd wordt tot een culturele hotspot van internationale allure.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam