Volledig scherm
Een boom op de Bergselaan viel om. © Privéfoto

Gevreesde herfststorm loopt met een sisser af

UpdateDe eerste herfststorm van dit jaar raasde vanmorgen over Nederland. Ook de Rotterdamse regio had er last van. Uiteindelijk liep de gevreesde najaarsstorm in de stad met een sisser af. ,,Er kwamen nog geen tien meldingen binnen’’, stelt een woordvoerder van Stadsbeheer. ,,Die betroffen alleen afgebroken takken hier en daar. Geen spectaculaire dingen.’’

Ook bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond liep het niet bepaald storm: 30 meldingen was de eindscore. Ook daar betrof het vooral takschade, of hele bomen die waren omgevallen. Enkele verkeersborden en dakgoten bleken eveneens niet tegen de wind bestand.

Op de A13 tussen Delft en Rotterdam viel vanmorgen een boom op een rijdende auto. Het zorgde voor problemen in de ochtendspits. Alle drie banen richting Rotterdam werden afgesloten. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Er was alleen sprake van blikschade. Het verkeer werd via het tankstation omgeleid. Daardoor werd het volgens de politie bijzonder druk op en rond het tankstation. Verkeer kon ook omrijden via de A4 naar Schiedam. Rond 9.00 uur was de weg weer open. 

RWS verkeer on Twitter

Update A13, de brandweer is reeds begonnen met het verwijderen van de boom. Bestuurder van de auto is uit het voertuig. #A13 R 13,0

Zwangere vrouw krijgen schrik van leven

Twee zwangere vrouwen kregen op de Mozartlaan in Schiedam de schrik van hun leven, toen voor hun auto een door de storm omver geblazen boom op de weg stortte. Ze konden deze plotse barricade niet meer ontwijken, en knalden er bovenop. Ambulancepersoneel was rap ter plekke om beide dames bij te staan. Een van de vrouwen werd overgebracht naar het ziekenhuis. Andere bomen in de straat die op omvallen stonden, zijn preventief gekapt. 

Wilco Berenschot on Twitter

Boom omgevallen, #Schiedam, uit respect voor slachtoffers eerdere tweets verwijderd. Hoop dat het goed gaat met de slachtoffers.

Wilco Berenschot on Twitter

Uit voorzorg nog een boom neergehaald. #gevaar #storm #Schiedamnoord https://t.co/iKwfUSEhqa

Bomen 

Ook op veel andere plekken vielen bomen bij bosjes. Zo brak een boom op de Bergselaan in Rotterdam als een luciferhoutje. De boom, die aan de onderkant rot was, belandde bovenop een auto. Niemand raakte gewond en het gevaarte kon snel worden verwijderd.

In Hoogvliet raakte ook een auto beschadigd door een omgevallen boom. Aan de Groene Hilledijk viel een tak bovenop een aantal voertuigen. 

Liselotte de Haan on Twitter

Op weg naar school grote Linde #Bergselaan als luciferhoutje gebroken. Kleuter verdrietig om arme boom.Snel opgelost door oa @Stadsbeheer010

Kaz Mijnsherenlaan on Twitter

De 1e #Stormschade is een feit. Tak afgebroken op voertuigen op de #GroeneHilledijk. #CodeOranje

Wijkagent Zalmplaat on Twitter

Eerste melding stormschade voor ons in Hoogvliet. 1 auto beschadigd. Geen gewonden. #storm #binnenban #schade

Fast Ferry

De Fast Ferry tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte werd uit de vaart gehaald.

RET on Twitter

Actuele #RETverstoring #Fast Ferry Weersomstandigheden. Geen vervoer. Meer info op https://t.co/q9SFib07LD

Snelheidslimiet

VID on Twitter

Op de Van Brienenoordbrug in de #A16 geldt in verband met de storm een lagere maximum snelheid van 70 kilometer per uur.

Op de Van Brienenoordbrug gold vanwege de storm een lagere maximumsnelheid: 70 kilometer per uur is de limiet.

De harde wind was vooral lastig voor fietsers, die tussen de Rotterdamse hoogbouw bijkans van hun rijwiel werden geblazen. Ook op de Erasmusbrug was het eveneens lastig om overeind te blijven. Bovendien lagen er veel takken en ander rondwaaiend afval op het fietspad, plus hier en daar diepe plassen door de overdadige regenval van de laatste tijd.

Zoals gebruikelijk bij storm, werd het beweegbare deel van de monumentale Hef naar beneden gelaten. ,,Uit voorzorg hebben we het val laten zakken, om schade aan de constructie te voorkomen’’, zegt een woordvoerder van Stadsbeheer. ,,We nemen altijd het zekere voor het onzekere.’’

Lees in dit liveblog meer over de storm in de rest van Nederland. 

rijnmondveilig.nl on Twitter

💨 Zet losse tuin-/balkonspullen binnen of vast 💨 Doe ramen en deuren goed dicht. 💨 Ga als het kan niet de weg op https://t.co/hCCFRVv90G

In samenwerking met indebuurt Rotterdam