De platanen bij Rotterdam Centraal die moeten wijken voor een nieuwe woon- en kantoortoren. De Bomenridders hebben bezwaar gemaakt tegen de kap.
Volledig scherm
De platanen bij Rotterdam Centraal die moeten wijken voor een nieuwe woon- en kantoortoren. De Bomenridders hebben bezwaar gemaakt tegen de kap. © Bomenridders

Bomenridders strijden voor ‘monumentale’ platanen bij Rotterdam Centraal

De Bomenridders komen in actie tegen de dreigende kap van zes monumentale platanen bij Rotterdam Centraal. Eind deze maand praat de bezwarencommissie over het plan.

 1. Nieuwe blikvanger van glas en hout pal naast Rotterdam Centraal
  PREMIUM

  Nieuwe blikvanger van glas en hout pal naast Rotterdam Centraal

  Markthal-ontwikkelaar Provast is uitverkoren om de toekomstige woon- en kantoortoren Tree House te bouwen op het Delftseplein. Het markante gebouw van 140 meter hoog verrijst vanaf medio 2021 pal naast Rotterdam Centraal, achter kantoorreus Delftse Poort. Het pand kost 160 miljoen euro en telt 275 woningen, volop kantoorruimte én wordt de thuisbasis van het Rotterdam innovatie- en cultuurplatform De Dépendance.
 2. ‘Laat Sywert van Lienden het kasteel van 5,2 miljoen euro kopen voor doodzieke kinderen’
  PREMIUM
  Lezersbrieven

  ‘Laat Sywert van Lienden het kasteel van 5,2 miljoen euro kopen voor doodzieke kinderen’

  Dat de DCMR onderzoek gaat doen waarom klachten over vliegtuigoverlast na een jaar afnemen, wordt door een RD-lezer niet begrepen. Want wat doet de milieudienst eigenlijk met al die meldingen die binnenkomen? Verder reacties op het Albeda dat minder fysiek les wil geven en plannen voor het dure huis dat in Mijnsheerenland te koop staat. Ook iets op uw hart? Laat het ons weten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam