Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT

'Bonus voor leraar in arme buurt'

Leerkrachten van basisscholen in Rotterdamse achterstandwijken moeten méér verdienen dan collega's op 'niks aan de hand'-scholen. Daarvoor pleiten de grote schoolbesturen bij de gemeente.

In een manifest voor de gloednieuwe gemeenteraad en de nog te vormen coalitie delen de grote bazen uit het Rotterdamse basisonderwijs hun wensen. Als eerste in Nederland willen zij 'positieve discriminatie' in salarissen: een maandelijkse toelage voor leerkrachten die werken op scholen met veel leerlingen die achterstanden of problemen thuis hebben.

De schoolbesturen willen met deze bonussen juffen en meesters verleiden om op zulke scholen te werken. Zij zien namelijk dat deze basisscholen aan het kortste eind trekken, nu er überhaupt al te weinig leerkrachten zijn.

Groeiend lerarentekort

Het Rotterdamse onderwijs gaat gebukt onder een groeiend lerarentekort. In 2021 zijn er in deze stad 250 juffen en meesters te weinig, waardoor elke dag 7.000 kinderen geen les kunnen krijgen. ,,Wij merken dat het moeilijk wordt om genoeg leraren te vinden en dat dit nóg moeilijker is op scholen waar de kinderen ze het hardst nodig hebben", zegt RVKO-bestuurder Ton Groot Zwaaftink, die ook namens Kind en Onderwijs, BOOR en PCBO spreekt.

,,Daarom vinden wij dat de beloning omhoog moet, daar waar het werk het meest uitdagend is. Voor nieuwe én zittende leerkrachten."

Het is nog niet bekend hoevéél leraren op achterstandssscholen erbij zouden moeten krijgen, ten opzichte van collega's elders.

Gemeente

De schoolbesturen kijken voor dit hogere salaris expliciet naar de gemeente, omdat zij naar eigen zeggen zelf niet de mogelijkheid hebben om onderscheid te maken in het salaris van leerkrachten. ,,Wij zijn gebonden aan een cao", zegt Groot Zwaaftink. ,,De gemeente kan deze verschillen wél creëren, door er bonussen bovenop te leggen."

Volgens hem is het in de Britse hoofdstad Londen al normaal dat een leraar op de ene school meer verdient dan op de andere. De besturen vinden het de moeite waard om dit opvallende concept ook uit te werken in Rotterdam, ook al heeft de gemeentelijke welkomstpremie van 5.000 euro hier weinig geholpen. ,,We zitten in een fase waarin we álles moeten proberen om effect te sorteren", aldus Groot Zwaaftink.

In de rest van het onderwijsmanifest wordt het nieuwe stadsbestuur vooral opgeroepen om níet te veel plannen voor het onderwijs te maken.

,,Laten we geen nieuwe, grote ambities toevoegen. Zonder dit lerarentekort hadden we best een stap bij kunnen zetten, maar voorlopig moeten we vasthouden en uitbouwen wat we hebben."

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam