Volledig scherm
De zwangere Ilona kon de omvallende boom in Schiedam net op tijd ontwijken door op tijd op de rem te trappen. De boom klapte op de bumper van de auto. © ANP

Boom klapt op auto zwangere zussen

De zussen Ilona (24) en Ramona (29) van Wagtendonk zijn nog steeds niet bijgekomen van de schrik. Tijdens de storm op woensdagochtend viel een gigantische boom op de auto waarin zij met drie kleine kinderen zaten. De zussen zijn allebei zwanger.

,,Dat maakt het extra eng. Je bent bang dat er iets mis is. Ik had twee keer bloedverlies die dag, maar met het kindje is gelukkig alles in orde”, vertelt Ilona. Samen met haar zus was ze onderweg om haar nichtje van zes jaar naar school te brengen. Haar kinderen van 2 en 4 jaar zaten ook op de achterbank.

Quote

We hebben echt een engel op onze schouder gehad

Ilona van Wagtendonk

Ze reden over de Mozartlaan in Schiedam toen Ramona zag dat een van de grote bomen langs de laan in beweging kwam. ,,Ik dacht dat ze maar wat zei, maar toen kwam de boom opeens naar beneden”, vertelt Ilona. ,,Ik kon gelukkig nog op tijd remmen, anders was de boom op het dak beland. Ik besef maar al te goed dat dit anders af had kunnen lopen. We hebben echt een engel op onze schouder gehad.”

Ilona heeft wel veel pijn in haar nek en rug, maar door haar zwangerschap kunnen de artsen geen röntgenfoto’s maken. ,,Ik vind het belangrijker hoe het met mijn kinderen gaat. Zij zijn erg geschrokken. Ze hebben een trauma opgelopen. Als mijn dochter een auto ziet, moet ze huilen.”

Volledig scherm
Een omvallende boom heeft de zwangere zussen op een haar na gemist in Schiedam. De boom knalde op de bumper van de auto. © ANP

In samenwerking met indebuurt Rotterdam