Volledig scherm
De Borgstede in Barendrecht. © RV

‘Borgstede zeker tot 2020 open’

De toekomst van verpleeghuis Borgstede in Barendrecht is nog onduidelijk. Volgens wethouder Johan van Wolfswinkel, die onlangs overleg voerde met zorginstelling Laurens, zijn nog alle opties open.

,,Tot 2020 verandert er sowieso niets’’, schrijft de bestuurder aan de gemeenteraad. Halverwege 2020 loopt het huurcontract van Laurens met Woonzorg Nederland af.

Volgens Van Wolfswinkel heeft Laurens ‘de (positieve) intentie om een woonzorgvoorziening voor ouderen in Oud Barendrecht te realiseren ofwel te behouden.’ Daarvoor voert de instelling gesprekken met betrokken partijen, zoals het Zorgkantoor en Woonzorg Nederland.

Tijdens de laatste gemeenteraad werden er vragen gesteld over de toekomst van Borgstede. Het tehuis aan de Marjoleinlaan zetelt al een halve eeuw in Barendrecht. Eind vorig jaar werd het vijftigjarig bestaan gevierd.

  1. Na de IFFR-tijger en knalgele tennisbal nu drie blokken voor Centraal Station

    Na de IF­FR-tij­ger en knalgele tennisbal nu drie blokken voor Centraal Station

    Grote festivals en evenementen in Rotterdam spelen zich met kleurrijke promotie-beelden steeds vaker in de kijker op het plein voor Rotterdam Centraal. Was het begin dit jaar eerst de stoere tijger van het Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR), daarna volgde de knalgele tennisbal van het ABN Amro World Tennis Tournament en sinds gistermorgen prijken drie gestapelde blokken op het Stationsplein, verwijzend naar de Bauhaus-tentoonstelling in Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam