Volledig scherm
De goedkope studio's voor starters verrijzen achter het Ikazia Ziekenhuis. © Google Street View

Bouw goedkope huurhuizen voor starters op Zuid begonnen

De eerste paal is de grond in gegaan voor het bouwproject De Startmotor op Rotterdam-Zuid. Het bouwproject in het Motorstraatgebied achter het Ikazia Ziekenhuis moet in totaal 566 betaalbare huurwoningen voor starters opleveren. 

De huurprijs van de compacte studio's en appartementen komt onder de sociale huurgrens te liggen. Starters betalen tussen de 550 en 650 euro bruto huur per maand. Met huursubsidie hoeven huurders zelfs maar 275 euro netto per maand te betalen. 

In het gebouw komen daarnaast ook verschillende faciliteiten voor de bewoners. Zo kunnen ze gebruik gaan maken van een sportkooi, komen er hobbyruimten en wordt er ook een loungedak aangelegd. In het kader van duurzaamheid komt er in de daktuin een voorziening om het regenwater op te vangen. Zo kan de afvoer op het oppervlaktewater gecontroleerd worden. 

In het Motorstraatgebied wordt druk gebouwd. Zo werd er onlangs het sportcomplex Motorsport opgeleverd, is de bouw van het nieuwe Kunstenpand aan het Zuidplein begonnen en ondergaat het gehele  winkelgebied rondom het plein met het project Hart van Zuid een metamorfose. 

Naar verwachting worden de woningen De Startmotor in de zomer van 2020 opgeleverd. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam