Volledig scherm
De onderdelen van de eettoren worden geplaatst. © Joke Schot

Bouw restauranttoren in Charlois ligt op koers

Het torenrestaurant op het terrein van Attractiepark Rotterdam in Charlois komt van de grond. 

Volledig scherm
© Joke Schot.

Nadat afgelopen dagen vrachtwagens vol onderdelen van deze 42 meter hoge publiekstrekker vanuit Overijssel op de bouwplaats arriveerde, begonnen de techneuten van ondernemer Hennie van der Most met het monteren van de constructie. En dat loopt voorspoedig, zegt projectleider Henry Schlepers. ,,We zitten nu op zo’n 14 meter. Morgen bereiken we de top.’’

De ambities zijn fiks. Nadat komende maandag het restaurant naar boven wordt gehesen – ‘Dat wordt passen en meten’ - volgt de afwerking, waarna al op 1 oktober de opening is gepland van dit eerste onderdeel van het toekomstige pretpark op Zuid. ,,Zoals afgesproken’’, klinkt het gedecideerd. De restauranttoren – in Rotterdam al de ‘kluifbuis’ genoemd – kost 3,2 miljoen euro en kan 66 gasten tegelijk behappen.

Vorige week werd bekend dat het hele attractiepark van Van der Most twee keer zo duur wordt: 30 miljoen euro in plaats van de verwachte 15 miljoen euro. De initiatiefnemer hoopt dat ook andere investeerders zich nog zullen melden. De nieuwe toeristische trekpleister is in 2020 helemaal af.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam