Het toekomstige buurtje in Park de Twee Heuvels.
Volledig scherm
PREMIUM
Het toekomstige buurtje in Park de Twee Heuvels. © MIX Architecten

Bouw van 32 luxe woningen in Park De Twee Heuvels volgend jaar van start

De Nederlandse Bouw Unie (NBU) mag 32 luxe woningen bouwen in Park De Twee Heuvels. De werkzaamheden aan het groene buurtje, waarvan de komst jarenlang een heet hangijzer was in Rotterdam, starten in de tweede helft van 2021. Volgens de wethouder een ‘aanwinst voor IJsselmonde’. 

Quote

Dit is een mooie aanwinst voor IJsselmon­de

Wethouder Kurvers

Zelden zal er zo uitgebreid en intensief zijn gediscussieerd over een Rotterdams nieuwbouwproject als in Park De Tweede Heuvels, een van de weinige grote groengebieden in IJsselmonde. Al 20 jaar geleden waren er plannen om deze populaire ‘groene long’ op Zuid flink op de schop te nemen, en van een deel een kersverse woonwijk te maken. Onder andere ‘amfibisch wonen’ – ofwel woningen in het water – en veel grootschaliger initiatieven met vele tientallen huizen passeerden de revue. Pas twee jaar geleden hakte de gemeenteraad de knoop door over de huidige, beperkte variant.

Tot groot genoegen van de gemeente Rotterdam, waar behoorlijk wat uurtjes is vergaderd over de invulling van de twee voormalige locaties van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) langs de Dwarsdijk. ,,Dit is een mooie aanwinst voor IJsselmonde’’, meldt wethouder Bas Kurvers (VVD, bouwen en wonen). ,,We willen in elke wijk verschillende typen woningen aanbieden. Daardoor kunnen bijvoorbeeld doorstromers, gezinnen die een grotere woning zoeken in een hoger segment, binnen de wijk verhuizen. Hun leeggekomen eengezinswoningen komen dan weer beschikbaar voor andere Rotterdammers.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam