Volledig scherm
Er zou in 2019 kunnen begonnen worden met de sloop van het niet-monumentale deel van de basisschool. © Google Streetview

Bouw van woningen bij basisschool Spectrum in 2019

Als alles volgens planning verloopt zou er begin 2019 begonnen kunnen worden met de sloop van het niet-monumentale gedeelte van de Maassluise basisschool Het Spectrum en de bouw van negen appartementen en drie grondgebonden woningen. Dat bleek gisteravond tijdens de presentatie van het plan.

Basisschool Het Spectrum verhuist later dit jaar naar de nieuwe locatie in Sluispolder-West. De gevel van het pand dat de school achterlaat aan de Fenacoliuslaan heeft een monumentale status en moet behouden blijven. Het gedeelte erachter kan worden gesloopt, inclusief de gymzaal.

Hierdoor ontstaat ruimte voor negen appartementen en drie grondgebonden woningen. Het complex krijgt een gezamenlijke achtertuin. Daarnaast moet ook het parkje opnieuw worden ingericht en worden extra parkeerplaatsen gecreëerd, waarmee de parkeerdruk in de wijk afneemt. Zijn er nu nog 42 plekken, dat zijn er straks 72, waarvan 12 op eigen terrein.

Architectenbureau MIII heeft de opdracht het plan verder uit te werken en daarbij geïnteresseerden te betrekken. Ook omwonenden worden binnenkort geïnformeerd. Op z’n vroegst zou er begin 2019 kunnen worden gestart met het project. De prijsklasse is nog niet gedefinieerd, maar koopwoningen liggen voor de hand. Omdat de school later dit jaar al verhuist naar de nieuwbouw, moet er worden nagedacht over tijdelijk beheer van het pand als het leeg staat. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Waterweg en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

 1. Charlois door Tasha's lens: fotografe portretteert buurtbewoners
  Video

  Charlois door Tasha's lens: fotografe portret­teert buurtbewo­ners

  ,,Ze begon me meteen te fotograferen, zonder het te vragen. Dat was niet de bedoeling'', zegt Richardson. Toen ze er iets van zei, verontschuldigde Tasha Orlova zich en legde ze uit waarom ze in de zaak was. ,,Om inwoners uit Charlois te fotograferen en ze zo dichter bij elkaar te brengen'', zegt Tasha. ,,Mensen wonen wel bij elkaar in de straat of buurt, maar hoe goed kennen ze elkaar nou echt?'' En dus trok Orlova er met haar camera op uit in Rotterdam-Zuid. Charlois in. Bakkers, kappers, mensen op straat. ,,Want ieder mens is interessant en heeft een mooi verhaal. Dat mogen mensen best van elkaar weten.''
 2. Tranen bij sprookjesaanzoek: ‘Iedereen mag zichzelf zijn'
  Video

  Tranen bij sprookjes­aan­zoek: ‘Iedereen mag zichzelf zijn'

  Vol verbazing kijkt Raymond van Bodegom (31) om zich heen als hij vanmiddag al zijn vrienden, familie en buren bij zijn woning in Spijkenisse ziet staan. Een ballon in de vorm van een zilveren ring verraadt stiekem waar het om gaat. Dan als een ware prins op het beige paard maakt de 38-jarige Nicolas Lowijs zijn entree. Aan het eind van de rode loper staat een emotionele Van Bodegom toe te kijken. Hij antwoordt volmondig ja als zijn partner hem ten huwelijk vraagt.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam