Volledig scherm
Er zou in 2019 kunnen begonnen worden met de sloop van het niet-monumentale deel van de basisschool. © Google Streetview

Bouw van woningen bij basisschool Spectrum in 2019

Als alles volgens planning verloopt zou er begin 2019 begonnen kunnen worden met de sloop van het niet-monumentale gedeelte van de Maassluise basisschool Het Spectrum en de bouw van negen appartementen en drie grondgebonden woningen. Dat bleek gisteravond tijdens de presentatie van het plan.

Basisschool Het Spectrum verhuist later dit jaar naar de nieuwe locatie in Sluispolder-West. De gevel van het pand dat de school achterlaat aan de Fenacoliuslaan heeft een monumentale status en moet behouden blijven. Het gedeelte erachter kan worden gesloopt, inclusief de gymzaal.

Hierdoor ontstaat ruimte voor negen appartementen en drie grondgebonden woningen. Het complex krijgt een gezamenlijke achtertuin. Daarnaast moet ook het parkje opnieuw worden ingericht en worden extra parkeerplaatsen gecreëerd, waarmee de parkeerdruk in de wijk afneemt. Zijn er nu nog 42 plekken, dat zijn er straks 72, waarvan 12 op eigen terrein.

Architectenbureau MIII heeft de opdracht het plan verder uit te werken en daarbij geïnteresseerden te betrekken. Ook omwonenden worden binnenkort geïnformeerd. Op z’n vroegst zou er begin 2019 kunnen worden gestart met het project. De prijsklasse is nog niet gedefinieerd, maar koopwoningen liggen voor de hand. Omdat de school later dit jaar al verhuist naar de nieuwbouw, moet er worden nagedacht over tijdelijk beheer van het pand als het leeg staat. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Waterweg en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam