Volledig scherm
Feyenoord is gespot in Amsterdam. © AT5

Bouwvakker hangt Feyenoord-vlag op in Amsterdam

Een woongebouw in Amsterdam heeft een Rotterdams tintje gekregen. Een bouwvakker hing een Feyenoord-vlag op op 100 meter hoogte. ,,Overal waar ik kom, hang ik een vlaggetje neer hoor'', zegt de bouwvakker tegen de Amsterdamse nieuwszender AT5. ,,Ken me niet schelen waar het is.''

Niet iedereen is gecharmeerd van de actie van de bouwvakkers. ,,Ja, ik zie een Feyenoord-vlag. Kak!'', zegt een passerende Amsterdammer. Anderen lijken er de humor wel van in te zien.

Op een vraag van de presentator of er ook nog Amsterdamse collega's zijn die het grapje niet kunnen waarderen, komt een kraakhelder antwoord van de bouwvakker. ,,Het zijn sowieso geen collega's als ze uit Amsterdam komen'', klinkt het met plat Rotterdams accent. ,,Kunnen we die discussie ook weer staken!''

De vlag is bevestigd op één van de bovenste verdiepingen van de Amstel Tower. Het gebouw is verrezen naast het Amstelstation. 

Rotterdamse hilariteit om Feyenoord-vlag op Amstel Tower

Nog nooit hing een Feyenoord-vlag zo hoog op Amsterdams grondgebied. De woontoren in aanbouw bij het Amstel Station is de werkplek van een groep Rotterdammers en die konden het niet laten een enorme vlag op honderd meter hoogte op te hangen.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam