Volledig scherm
De vlag die aan het Amsterdamse gebouw is opgehangen door Rotterdamse bouwvakkers. © AT5

Bouwvakkers van project gehaald na grap met Feyenoordvlag

videoDe werklieden die gisteren een Feyenoordvlag aan de Amstel Tower in Amsterdam hingen, zijn van het bouwproject gehaald. Hun baas kon de grap wel waarderen, maar besloot de vlag toch weg te halen om agressie van Ajax-supporters te voorkomen. Dat meldt AT5.

Drie medewerkers van het Rotterdamse installatiebedrijf Spindler die aan het gebouw bij het Amstelstation werkten, hadden de Feyenoordvlag aan de bovenste etage opgehangen. De directie van het installatiebedrijf liet het roodwitte doek meteen verwijderen en haalde het drietal meteen van de klus af. Hun baan mochten ze behouden.

Het Rotterdamse bedrijf liet de Feyenoordvlag verwijderen om problemen te voorkomen met supporters van Ajax, die de grap mogelijk niet zouden kunnen waarderen. 

'Geslaagde grap'

Het weghalen van de vlag was het besluit van onderaannemer Spindler en niet van Provast, zegt Krystle de Koster namens de projectontwikkelaar. ,,Wij vonden het persoonlijk een geslaagde grap. Wij konden het wel waarderen. Maar de vlag is weggehaald omdat natuurlijk de veiligheid in het geding komt, als je allemaal voetbaluitingen op gaat hangen. Wij kunnen die keuze van Spindler dus alleen maar respecteren. Los daarvan was het een leuke grap. " 

Van het Haagse bedrijf had Spindler de drie medewerkers niet van de klus af hoeven halen. ,,Wij hadden het waarschijnlijk anders gedaan”, zegt De Koster. ,,Maar wij respecteren de keuze van Spindler. Wat ik alleen wel betreur is dat AT5 een hartstikke leuk filmpje online had geplaatst en dat het nu een negatieve lading heeft gekregen. Ik denk dat iedereen met de beste intenties heeft gehandeld.”

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam