Volledig scherm
Er komen 54 eengezinswoningen op de nieuwbouwlocatie Noordelijk Niertje Oost. © Impressie De Nederlandse Bouw Unie

Bouwwethouder Kurvers: ‘Bezwaren Kralingers rond nieuwbouwwijk ongegrond’

Er is niks mis met de gang van zaken rond de nieuwbouwwijk Noordelijk Niertje in Kralingen. Dat zegt bouwwethouder Bas Kurvers (VVD) nadat drie bewoners van de wijk een brandbrief aan de gemeenteraad hebben gestuurd. 

Zij verzoeken de raad onderzoek te doen naar het besluit om een omgevingsvergunning te verstrekken aan de Nederlandse Bouw Unie (NBU) voor de bouw van 54 eengezinswoningen op de groenstrook langs de Kralingse Zoom. ,,Ik heb een interne analyse van de gunningsprocedure laten uitvoeren en een extra check hierop laten doen. Op basis daarvan onderschrijf ik de in de brief naar voren gebrachte bezwaren niet’’, aldus de wethouder aan de raad.

De bouw van de huizen is nog niet begonnen omdat er ook nog een formele bezwaarschriftenprocedure tegen de omgevingsvergunning loopt. De initiële bedenkingen van omwonenden tegen de nieuwbouwwijk waren de verwachte extra verkeersdrukte.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam