Volledig scherm
PREMIUM
Studentes van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) willen op de campus niet langer worden geconfronteerd met verdachten van seksueel geweld. © ANP XTRA

Boze en bange EUR-studenten: schors verdachten van seksueel geweld

Studentes van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) willen op de campus niet langer worden geconfronteerd met verdachten van seksueel geweld. Ze zijn een online petitie gestart in de hoop dat de universiteit studenten tegen wie aangifte is gedaan en een politieonderzoek loopt, onmiddellijk schorst.

Binnen een paar dagen hebben al meer dan 1100 mensen, voornamelijk studentes en bezorgde ouders, de petitie ondertekend. De EUR kan niet inhoudelijk reageren, maar zegt dat de veiligheid van studenten altijd voorop staat.

  1. Curaçao ziet een reddingsplan als in Rotterdam-Zuid wel zitten en vraagt Aboutaleb om hulp

    Curaçao ziet een reddings­plan als in Rotterdam-Zuid wel zitten en vraagt Aboutaleb om hulp

    Extra lange schooldagen voor achterstandskinderen, grondig gerenoveerde huizen, baangaranties en een team dat genadeloos zwart geld in beslag neemt: Rotterdam-Zuid heeft het, en misschien krijgt Curaçao het ook. Het Caribische eiland roept de hulp in van Rotterdam. Zo’n grootschalige miljarden kostende opknapbeurt als het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, dat ziet een Antilliaanse minister ook wel zitten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam