Volledig scherm
PREMIUM
Studentes van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) willen op de campus niet langer worden geconfronteerd met verdachten van seksueel geweld. © ANP XTRA

Boze en bange EUR-studenten: schors verdachten van seksueel geweld

Studentes van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) willen op de campus niet langer worden geconfronteerd met verdachten van seksueel geweld. Ze zijn een online petitie gestart in de hoop dat de universiteit studenten tegen wie aangifte is gedaan en een politieonderzoek loopt, onmiddellijk schorst.

Binnen een paar dagen hebben al meer dan 1100 mensen, voornamelijk studentes en bezorgde ouders, de petitie ondertekend. De EUR kan niet inhoudelijk reageren, maar zegt dat de veiligheid van studenten altijd voorop staat.

  1. ‘Dordrecht, je hebt toch wel ergens een gemeentebestuur?’
    PREMIUM
    COLUMN

    ‘Dordrecht, je hebt toch wel ergens een gemeentebe­stuur?’

    Martijn Krabbé deed het geweldig. Hij was de verteller van The Passion in Dordrecht en dat deed hij goed. Hij zette een warme, krachtige stem op en deed alles uit zijn hoofd. Waarom hij dan toch een briefje in zijn handen had, was mij een raadsel. Maar goed, dat was met wat hij zei ook al, een raadsel. Hij leek potverdorie de plaatselijke VVV wel. Een feitje over Dordrecht hier, een anekdote over Dordt daar en tussendoor nog wat leuke weetjes. Over Dordrecht.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam