Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Dreamstime

Vele boze reacties over aftuigen van lesbisch stelletje

Het nieuws over het lesbische stelletje dat afgelopen dinsdag in het Rotterdamse centrum is afgetuigd, toen ze hand in hand over het Schouwburgplein liepen, roept vele boze reacties op. Ook vanuit de Rotterdamse politiek. De VVD heeft een debat aangevraagd ‘over deze vreselijke gebeurtenis’. ,,Daders moeten opgespoord en keihard aangepakt worden!’’ aldus de partij.

Het meisje, dat haar 18-jarige slachtoffer omklemde bij de nek en daarna vuistslagen gaf in het gezicht en in haar buik, zou zo’n 15 jaar oud zijn. De jongen die zich ook niet onbetuigd liet en een trap tegen de schouder gaf, zou zo’n twaalf jaar zijn. Het stelletje was net naar de film geweest.

Quote

Afschuwelijk bericht. Waarom toch die haat naar liefde?

Nils Berndsen (D66)

Op Twitter verwoorden de politici van de Rotterdamse gemeenteraad de gevoelens van vele mensen na het lezen van de oproep van de politie, die op zoek is naar getuigen die de gebeurtenissen op dinsdagavond rond 20 uur hebben gezien.

,,Verschrikkelijk. Hart onder de riem voor deze meiden. Daders snel pakken en snoeihard aanpakken’’, zegt ook Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterdam). ,,Afschuwelijk bericht. Waarom toch die haat naar liefde?’’ vraagt Nils Berndsen (D66) zich af. Setkin Sies (ChristenUnie-SGP): ,,Ook in Rotterdam mogen deze vrouwen in vrijheid hand in hand lopen.’’

Co Engberts (PvdA) is geschrokken van de vermoedelijke leeftijd van de daders. ,,Wat een gestoorde lui! 12 en 15 jaar oud zijn de daders. Ouders, politie, de school: beetpakken die kinderen. Wat gaat er in die koppen om? Hopelijk gaat t een beetje met slachtoffers.’’ Sven de Langen (CDA): ,,Schandalig, hoop dat er camerabeelden zijn en dat ze snel gepakt worden!’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam