Volledig scherm
De ambulance was op weg naar Marconiplein om daar medische hulp te verrichten. © Politie Rotterdam

Boze weggebruiker rijdt ambulance klem

Een ambulance heeft zondagochtend op de Westzeedijk in Rotterdam een rit moeten afbreken omdat het voertuig gehinderd werd door een boze weggebruiker die de weg versperde.

De ambulance was op weg naar Marconiplein om daar medische hulp te verrichten. Het voertuig reed echter niet met optische geluidssignalen, maar stil. De man reed de ambulance toen klem.

,,Hulpdiensten rijden niet altijd met sirenes of zwaailichten omdat dit niet altijd noodzakelijk is. Maar dat betekent niet dat er geen spoed is'', vertelt een politiewoordvoerder. ,,Deze meneer vond blijkbaar dat de regels niet voor hem golden. ,,Zijn gedrag is moreel verwerpelijk, we hebben dan ook een hartig woordje met hem gesproken. Juridisch zijn er echter geen stappen mogelijk.''

Door het voorval moest de ambulance de rit staken, een andere wagen heeft de melding overgenomen. Waarom de man de ambulance klem reed, is niet bekend.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam