Archiefbeeld van een les op het Rotterdamse Albeda, ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld van een les op het Rotterdamse Albeda, ter illustratie. © Jan de Groen

Elke dag weer hutjemutje op elkaar in de klas straks? ‘Niks ervan, wij gaan naar het nieuwe normaal!’

Studenten van Albeda zullen ook na corona minder vaak op school zijn. De grootste mbo-school in de Rotterdamse regio voert na de zomervakantie een lesrooster in met minder uren in de klas en meer onderwijs op afstand. ,,Corona heeft ons ontzettend veel geleerd, we willen voorkomen dat we teruggaan naar hoe het was. Op naar het nieuwe normaal.”

 1. Nijs is geen fan van school: ‘Het is vooral gezellig, omdat ik er mijn vrienden zie’
  PREMIUM

  Nijs is geen fan van school: ‘Het is vooral gezellig, omdat ik er mijn vrienden zie’

  Waar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. De Rotterdammer Nijs Wesselius heeft nog maar twee maandjes 17 zijn te gaan: „Dan wordt het feesten, legaal biertjes bestellen en een eerste rijles.”
 2. John Stoop (62) laat je voelen hoe het is om blind te zijn in Rotterdam

  John Stoop (62) laat je voelen hoe het is om blind te zijn in Rotterdam

  John Stoop ziet door trombose aan zijn ogen sinds zijn 37ste bijna niets meer. Toch loopt hij dagelijks door de stad met zijn geleidehond. Dinsdag 4 oktober gaat hij aan de wandel met Rotterdammers die wel goed zien, maar niet weten hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Het is dan de Week van de Toegankelijkheid. ,,Ik hoop dat er ook automobilisten komen. Dan kunnen ze leren dat ze moeten stoppen als een blinde zijn stok uitsteekt.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam