Volledig scherm
De voorstelling Broos van Conny Janssen Danst. © andreas terlaak


Conny Janssen krijgt ‘Oscar’ van de Nederlandse dans

Conny Janssen, artistiek leider van gezelschap Conny Janssen Danst, heeft vrijdag tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala in Maastricht de Gouden Zwaan gekregen voor de bijdrage die zij met haar werk aan de Nederlandse dans heeft geleverd. De Zwaan is een prijs van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). De prijs wordt ook wel de Oscar van de Nederlandse dans genoemd. 

,,De inspiratie voor haar voorstellingen is ons bestaan in al zijn facetten: de breekbaarheid van het leven, het individu in relatie tot de massa of het gevoel om ergens thuis te zijn. Haar gezelschap Conny Janssen Danst is geliefd om de fysieke dansstijl en de theatrale kracht van de groep uitzonderlijke dansers”, aldus de jury.

Indrukwekkende dansprestatie 

De Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie 2019 is toegekend aan The Way You Sound Tonight van Arno Schuitemaker. Danser Redouan AitChitt kreeg de Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie 2019 voor zijn rol in REDO van Shailesh Bahoran/ IllusionaryRockaz Company.

,,The Way You Sound Tonight is een van die theaterervaringen waarvan je verlangt dat die eeuwig voortduurt”, aldus de jury over het werk van van Arno Schuitemaker. Over Redouan AitChitt oordeelde de jury: ,,Zijn souplesse, behendigheid en krachtige bewegingen dwingen respect af. Er spreken doorzettingsvermogen en lef uit de prestatie van de danser, maar ook een geniale creativiteit en enorme wilskracht.”

Momenteel repeteert Conny Janssen met haar dansers voor een nieuwe voorstelling. KIEM, met livemuziek van Budy Mokoginta en Mark Schilders. Deze voorstelling gaat op 29 november 2019 in Rotterdam in première.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam