De Rotterdamse Dromers bewerkten de impressie van het vernieuwde Hofplein van bureau Juurlink [+] Geluk. Eén van de leeuwen houdt stoer de wacht bij de fontein.
Volledig scherm
De Rotterdamse Dromers bewerkten de impressie van het vernieuwde Hofplein van bureau Juurlink [+] Geluk. Eén van de leeuwen houdt stoer de wacht bij de fontein. © Rotterdamse Dromers/Juurlink [+] Geluk


Worden vier zandstenen leeuwen de stoere ‘poortwachters’ van het nieuwe Hofplein?

pollHet idee om vier zandstenen beelden van leeuwen terug te plaatsen bij het Hofplein, valt in goede aarde. De gemeente Rotterdam onderzoekt of het kwartet verstilde roofdieren kan terugkeren naar deze beroemde plek in hartje stad. Van de sculpturen, die twee eeuwen geleden de inmiddels verdwenen Hofpoort sierden, staan er drie langs de Maasboulevard en eentje in Amersfoort.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Samenvatting | FC Utrecht - Sparta
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting | FC Utrecht - Sparta

  24 januari
 2. Brand bij ouderenopvang Rotterdam-Zuid; deel bewoners elders opgevangen
  Play

  Brand bij ouderenop­vang Rotterdam-Zuid; deel bewoners elders opgevangen

Rotterdam