Volledig scherm
Rocco Ladage. © Archieffoto Jan de Groen

Bram Ladage: 'Nog steeds blij met mage-slogan'

,,Wat knort mijn mage! De patat van Bram Ladage", de slogan van de Rotterdamse patatbakkers klinkt al jaren door Rotterdam en omgeving. Volgens de organisatie van de slechtste sloganverkiezing is het bekende riedeltje, dat dit jaar iets werd aangepast vanwege het 50-jarig bestaan, een kanshebber voor de titel 'Slechtste slogan van 2017'.

,,Ieder zo z'n smaak", reageert mede-directeur Rocco Ladage die nog niet op de hoogte was van de nominatie. ,,Maar zolang onze patat niet negatief wordt beoordeeld, vind ik het allemaal niet erg. Wíj zijn in ieder geval nog steeds blij met de mage-slogan."

Ladage legt uit dat het deuntje met de slogan in de jaren 90 werd geschreven door de Rotterdamse componist, muzikant en tekstschrijver Peter Snoei. ,,Dat mage rijmt lekker op Ladage, we hebben de slogan al in allerlei varianten gebruikt en zullen dat ook blijven doen. Wel gaan we begin volgend jaar een oproep doen aan iedereen die het leuk vindt met het deuntje en de tekst aan de slag te gaan. Het lijkt ons leuk om een eigentijdse versie te horen. Het liefst door allerlei verschillende mensen, groepen, artiesten en dj's. Wie aan die actie mee wil doen moet onze social media-kanalen in de gaten houden."

Tot 14 december kan wie wil stemmen op zijn of haar favoriete slechte slogan. ,,Ach, na die Loden Leeuw-verkiezing waar zo leuk op werd gereageerd, vind ik onze nominatie wel grappig", vertelt Ladage. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam