Volledig scherm
Grote brand aan de Rollostraat in Rotterdam-Zuid. © Frank de Roo

Brand buurthuis Wielewaal veroorzaakt door kortsluiting

De brand in Buurtpost Wielewaal is waarschijnlijk veroorzaakt door een kortsluiting. Eerder werd gedacht dat er tijdens de jaarwisseling vuurwerk naar binnen was gegooid. 

Brandstichting wordt vrijwel uitgesloten, maakt woningcorporatie Woonstad vandaag bekend. Onderzoek van de brandweer wijst uit dat het pand was afgesloten en er niet was ingebroken. Daarnaast zijn bij het buurthuis in Rotterdam-Zuid geen sporen gevonden van benzine of andere brandbare stoffen.

Het pand aan de Rollostraat stond in lichterlaaie, nadat een brand ontstond in een ruimte op de eerste verdieping. Als gevolg hiervan raakte Buurtpost Wielewaal zwaar beschadigd. De komende dagen wordt onderzoek gedaan naar de veiligheid en de toekomst van het pand. 

Vrijwilligers van het buurthuis balen enorm. Zij overwegen met crowdfunding geld in te zamelen voor het herstel van Buurtpost Wielewaal.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Tientallen scholieren willen op vuist na afspraak via social media

    Tientallen scholieren willen op vuist na afspraak via social media

    Tientallen scholieren in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn betrokken geraakt bij een handgemeen. Een jongen van het Comenius College dreigde te worden afgetuigd door leerlingen van één of meerdere andere scholen, maar docenten konden voorkomen dat het slachtoffer serieuze klappen kreeg. Het Comenius College (mavo, havo en vwo) meldt dat er aangifte is gedaan. ,,We nemen deze zaak hoog op en gaan het onderzoeken’’, aldus een woordvoerder van de politie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam