Brand in bandenloods kan vervelend staartje krijgen voor landbouwers

UPDATE/VIDEODe brand in een loods vol autobanden aan de Hoekeindseweg in Bleiswijk kan nog een naar staartje krijgen voor landbouwers. Bij de zeer grote brand zijn roetdeeltjes vrijgekomen en mogelijk neergedaald op de gewassen, waardoor die gevaarlijk zijn voor consumptie. Drie mensen zijn vanwege de brand in het ziekenhuis opgenomen met ademhalingsklachten. 

De roetdeeltjes liggen in het kassengebied tussen de Hoekeindseweg en de Zevenhuizerplas. Het platform Rijnmond Veilig, dat burgers informeert over rampen en incidenten in hun omgeving, schrijft op zijn webpagina dat gewassen die worden geteeld in kassen waarvan de ramen dicht stonden wel gewoon kunnen worden gegeten. Kinderen mogen pas weer buitenspelen in het gebied nadat de roetdeeltjes zijn verwijderd, een klus die waarschijnlijk langer dan een dag duurt.

De grote brand hield een groot deel van de middag en avond de regio in haar greep. Het vuur in de loods brak even rond vieren uit en sloeg over naar een naastgelegen autoschadehersteller, waar enkele auto's beschadigd raakten. De brandweer schaalde al gauw op naar grip 1 waardoor er van heinde en verre brandweerlieden konden worden gemobiliseerd om de brand te bestrijden. Tegen achten gaf de brandweer het sein brandmeester. De gitzwarte rookpluimen waren tot in het centrum van Rotterdam te zien. 

De rook, die dreef in de richting van de voormalige deelgemeente Rotterdam-Prins Alexander, heeft geen gevolgen gehad voor het vliegverkeer op Rotterdam The Hague Airport.

Volledig scherm
De roetdeeltjes liggen in het kassengebied tussen de Hoekeindseweg en de Zevenhuizerplas. © Media TV
Volledig scherm
De dikke, zwarte rookpluimen zijn tot in de wijde omgeving te zien. © Media TV

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam