Volledig scherm
De brandweerkazerne zit om de hoek bij het Capelse restaurant. © ANP XTRA

Brand in Capels restaurant Tante Toos, buren sluiten brandstichting niet uit na ‘slepende kwestie’

In restaurant Tante Toos aan de ’s-Gravenweg in Capelle aan den IJssel heeft maandagavond brand gewoed. Omdat de brandweerkazerne ‘om de hoek’ staat, valt de schade enigszins mee. Buren zijn niet verbaasd vanwege een al lang slepende procedure om geluidsoverlast van het restaurant en sluiten brandstichting niet uit.  

De brand brak rond 21.45 uur uit, maar de brandweer was snel ter plaatse om het vuur onder controle te houden. Dat lukte, alleen is er wel aanzienlijke schade door de vlammen en de rookontwikkeling. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk. 

Voor omwonenden van het restaurant is brandstichting een serieuze optie, zo vertellen ze kort na de brand. Wie dat gedaan zou moeten hebben, is echter ook voor hen een raadsel. 

Overlast

‘Buren’ van Tante Toos protesteren namelijk al langere tijd tegen de geluidsoverlast van het restaurant, dat voorheen pannenkoekenrestaurant Bungels heette. De riante speeltuin achter het restaurant zorgde destijds vanwege de vele kinderen die er met hun ouders kwamen eten voor overlast en ‘tastte het leefklimaat’ in de straat aan. ,,Rustig in de tuin zitten, is er voor ons niet meer bij. De opwinding van de kinderen is logisch, maar zeer storend. Het gaat om de aard van het geluid, niet om het aantal’’, vertelde een van de buren een half jaar geleden. 

Tante Toos heeft niet alleen het pand van Bungels overgenomen, maar ook de ‘erfenis’, die tot aan de Raad van State werd uitgevochten. Afgesproken werd eigenaar Jan van Gogh van Tante Toos de twee trampolines uit de speeltuin moest verwijderen om de buren tegemoet te komen. Dat is gebeurd. Maar de hele speeltuin verwijderen gaat de eigenaar te ver. ,,Tante Toos gaat failliet als de speeltuin eruit moet. De buren zeggen aanzienlijk minder overlast te ervaren. Ik ben echt wel bereid mee te denken, maar dan moeten er wel goede argumenten op tafel komen’’, stelde hij eerder. 

  1. Imanuelle Grives werd betrapt door verhuurster Airbnb ‘die overal wit poeder en pillen zag’

    Imanuelle Grives werd betrapt door verhuur­ster Airbnb ‘die overal wit poeder en pillen zag’

    De voor drugshandel veroordeelde actrice Imanuelle Grives werd opgepakt op Tomorrowland omdat ze is betrapt door de verhuurster van het huis waar ze bivakkeerde. Dat claimt de 34-jarige actrice in een interview met de Volkskrant. ‘Die vrouw was door mijn spullen gegaan, had daar drugs gezien en gedacht: dit zijn vast dealers', aldus Grives. Uit de verklaring die justitie voorlas tijdens de rechtszaak, bleek dat de verhuurster ‘open en bloot bergjes wit poeder en pillen zag, plus envelopjes en bladen met bedragen'.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam