Brand in Rotterdams restaurant: Net daarvoor maakte ik een selfie

VideoIn restaurant Dunya aan de Proveniersstraat in Rotterdam heeft gisteravond brand gewoed. De vlammen dreigden zich via afvoerbuizen te verspreiden naar appartementen boven de horecazaak, maar de brandweer wist dit te voorkomen. 

Volledig scherm
Dena van der Noordt maakte een paar minuten voor ze doorhad dat er brand was nog een selfie. ,,Ik had toen nog niet het idee dat het foute boel was." © Dena van der Noordt

Het restaurant was gisteravond volop in bedrijf toen er brand ontstond in de afzuigkap in de keuken op de eerste etage. Al snel kwam er door het luchtrooster veel rook vrij. ,,Het was wel echt schrikken", vertelt Dena van der Noordt (17) die in het restaurant aan het eten was met familie. ,,Ik zat er pal achter met mijn hoofd. Vier minuten voordat we doorhadden dat er echt brand was maakte ik nog een selfie juist omdat de vlammen toen al hoog waren. Ik had toen alleen niet door dat het foute boel was."

Volledig scherm
Brand in restaurant Dunya. © AD

Zodra het duidelijk werd dat er brand was moesten alle gasten het restaurant uit. ,,Wij raakten in paniek en struikelden over stoelen bij het naar buiten gaan. De vlammen werden steeds hoger en de rook werd steeds dikker en zwarter. We zijn gelukkig nu bekomen van de shock. En de brandweer en ambulance waren snel aanwezig en handelde goed." Geen van de bezoekers raakte gewond.

Ook de bewoonster van de woning boven het restaurant moest uit voorzorg haar woning tijdelijk uit. De brandweer is momenteel druk bezig met het controleren van het luchtsysteem in het plafond om er voor te zorgen dat daar niks smeult.

,,Gelukkig is er niemand gewond geraakt," zegt Celal Kaygun, de eigenaar van de zaak. ,,Ik ben erg geschrokken." Hij was vandaag nét teruggekomen van een vakantie uit Turkije toen hij hoorde van de brand. ,,Gelukkig is het vuur niet overgeslagen naar het bovengelegen gedeelte van het gebouw." 

Het restaurant van Kaygun, dat al 20 jaar in het gebied net achter Rotterdam Centraal zit, heeft vooral veel roet- en rookschade opgelopen bij de brand. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam