Brandweer bezig met laatste bluswerkzaamheden na zeer grote brand in Overschie

video/updateEr woedt een zeer grote brand in een leegstaand bedrijfspand in de Abraham van Beyerenstraat in Rotterdam-Overschie, vlak bij Rotterdam The Hague Airport. Aanvankelijk was er van veraf een donkere rookwolk zichtbaar. Uiteindelijk werd rond 21.00 uur het sein ‘brand meester’ gegeven.

De laatste hulpverleners en voertuigen ronden hun werkzaamheden af. Daarna worden panden aan politie overgedragen.

Eerder werd een buurpand dat wel in gebruik is nog bedreigd. Er liggen, voor zover bekend is, geen gevaarlijke stoffen opgeslagen. Een woordvoerder van de luchthaven laat weten dat de brand ‘heftig’ is maar geen gevolgen heeft voor de luchtvaart. Zij verwacht ook voor later op de dag geen problemen.

Volledig scherm
De grote brand aan de Rotterdamse Abraham van Beyerenstraat is nog niet onder controle © MediaTV

Bij het uitbreken van de brand hebben omwonenden een explosie gehoord. Die is mogelijk afkomstig van een heftruck, dat was het enige dat nog in het pand stond.

Het droneteam van de Gezamenlijke Brandweer bekijkt de brand met een drone. Die kan met een speciale warmtecamera van bovenaf goed zien of er nog brand woedt of smeult.

Rookwolk in de wijde omgeving zichtbaar

Snel na het uitbreken van de brand kwamen er meldingen binnen van mensen in Vlaardingen en Spijkenisse die de rookwolken boven Rotterdam zagen. Een woordvoerder van de veiligheidsregio kon op dat moment niet direct meer over de situatie zeggen dan dat er inderdaad een bedrijf in brand stond. 

Het gebouw grenst aan een woonwijk, maar de bewoners daar zijn niet van de brand onder de indruk. De buurtbarbecue met springkussen gaat gewoon door.

De eigenaar van de leegstaande panden is op vakantie. Zijn dochter laat weten dat ze ervan uit gaat dat haar vader goed verzekerd is.

Volledig scherm
De buurtbarbecue in Overschie gaat gewoon door © ADR

Grote brandweerinzet

Het pand waar de brand is uitgebroken staat leeg, maar zit wel vast aan andere panden waar bedrijven zijn gevestigd. De brandweer zet zeker acht blusvoertuigen in om de brand te bestrijden.

De brandweer zet ook een verkenningsploeg in om de rookverspreiding en -overlast in kaart te brengen. Twee hoogwerkers en een autoladder zijn aanwezig om de brand van bovenaf te bestrijden en een derde peloton van vier blusvoertuigen is zich aan het samenstellen voor de brandbestrijding.

De veiligheidsregio geeft mensen die last hebben van de rook alvast het advies om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in.

Volledig scherm
De vlammen slaan uit een leegstaand pand in de Abraham van Beyerenstraat. © MediaTV
Volledig scherm
Bij een brand in Overschie was de rookwolk al van veraf goed zichtbaar. © ADR
  1. Tijd van keihard feesten op het Stadhuisplein is voorbij

    Tijd van keihard feesten op het Stadhuis­plein is voorbij

    Keihard feesten op het Stadhuisplein in cafés als De Après Skihut en Coconuts is voorbij. Het kostte aardig wat duw- en trekwerk door de coalitiepartijen, maar uiteindelijk ging D66 vandaag toch door de pomp: de partij is akkoord met beperkende maatregelen voor de feestcafés en daarmee is er een meerderheid voor het controversiële wethoudersvoorstel. Na 19.00 uur moeten de puien dicht zijn, geen muziek op de terrassen en binnen moeten er deursluizen worden gemaakt om het geluid binnen te houden.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
7169 stemmen