Volledig scherm
De brandweer heeft geprobeerd een vastzittende gans te bevrijden, het dier bleef echter zitten waar het zat © MediaTV

Brandweer probeert tevergeefs gans te bevrijden in Overschie

Een duiker van de brandweer heeft deze morgen tevergeefs geprobeerd een gans in Rotterdam-Overschie te redden. Gans Jul is een helft van een tweetal dat al dagen mensen in de buurt wakker houdt. De witte gans zit vast onder een vlonder en zijn maatje Jut gilt de boel bij elkaar.

Bewoners langs de Zestienhovensekade hadden geklaagd over de gillende bruine gans Jut en zij hoopten dat zijn arme vriendje bevrijd kon worden. Dat is helaas niet gelukt, de bange gans is onder de vlonder blijven zitten waar hij zat.

De brandweer heeft uiteindelijk paar planken weggehaald zodat er nu voldoende ruimte moet zijn voor Jul om zelf weg te komen. Wanneer het arme dier zich weer veilig genoeg voelt om tevoorschijn te komen zal de tijd moeten leren.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

  1. Tientallen scholieren willen op vuist na afspraak via social media

    Tientallen scholieren willen op vuist na afspraak via social media

    Tientallen scholieren in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn betrokken geraakt bij een handgemeen. Een jongen van het Comenius College dreigde te worden afgetuigd door leerlingen van één of meerdere andere scholen, maar docenten konden voorkomen dat het slachtoffer serieuze klappen kreeg. Het Comenius College (mavo, havo en vwo) meldt dat er aangifte is gedaan. ,,We nemen deze zaak hoog op en gaan het onderzoeken’’, aldus een woordvoerder van de politie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam