Volledig scherm
De brandweer is uitgerukt voor een woningbrand in Schiedam. © ANP

Brandweer rukt uit voor grote woningbrand in Schiedam

updateOp de tweede etage van een gebouw aan de Van 's-Gravesandestraat in Schiedam is vanavond brand uitgebroken. De brandweer zaagt momenteel een gat in het dak om de schade te beperken en naastgelegen woningen te sparen.

De brand is door een nog onbekende oorzaak ontstaan in de keuken van de woning. ,,De vlammen waren redelijk snel onder controle, maar mogelijk zit de brand nog 'in het dak', zoals dat heet'', zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Daarmee wordt bedoeld dat de warmte nog in het pand aanwezig is en altijd het risico bestaat dat de brand nog kan overslaan naar naastgelegen woningen.

Voor de zekerheid zijn naastgelegen woningen ontruimd. Behalve de vlammen werd ook koolmonoxide in de woning gemeten. De Veiligheidsregio adviseert omwonenden ramen en deuren te sluiten in verband met de behoorlijke rookontwikkeling.

Ambulancepersoneel heeft vier personen nagekeken met klachten, nadat zij rook hadden ingeademd. Eén van hen is uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis.  Bewoners van omliggende woningen zijn opgevangen in een buurthuis.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam