Volledig scherm
Rechtbanktekening. Op de voorgrond: advocaat Mr. Roethof van David F., advocaat Mr. Broers van Dayniel F., Dayniel F., David F., Edward S. en diens advocaat Mr. Kaarls © anp

Broers 10 jaar cel in voor taximoord

De broers Dayniel en David F. moeten allebei 10 jaar de cel in voor het vermoorden van de 52-jarige taxichauffeur Denz in 2004 in Rotterdam. Dat besliste de rechtbank in Rotterdam vandaag. Die vond bewezen dat de broers F. de roofmoord pleegden. De derde verdachte werd vrijgesproken.

De zaak deed destijds veel stof opwaaien. Zeker 250 taxichauffeurs namen vlak na de moord deel aan een lange tocht door Rotterdam ter nagedachtenis van de chauffeur die op 29 februari 2004 op straat werd gevonden met een kogel door zijn hoofd.

In eerste instantie kreeg de derde verdachte de schuld in de schoenen geschoven, maar de rechter vond de getuigenverklaringen hiervoor onbetrouwbaar. Dat de rechter tot een straf 10 jaar kwam, komt omdat de twee broers op vrijwel identieke wijze twee keer eerder een taxi-overval pleegden. Daarbij werd ook geschoten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam