Illustratie van de brug/tunnel over/onder de Nieuwe Maas in Rotterdam
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie van de brug/tunnel over/onder de Nieuwe Maas in Rotterdam © Eric Elich

Brug of tunnel als nieuwe oeververbinding? Alle opties blijven open

Wordt het een brug of een tunnel? Met of zonder auto’s? En toch voorzien van een metro? Het waren de meest prangende vragen tijdens de informatieavonden over de nieuwe oeververbinding in Rotterdam. Alle opties liggen echter nog open. Geen enkele variant, ook de dure niet, wordt op voorhand uitgesloten.

Een beetje stad aan de rivier bulkt van de bruggen. Zo niet Rotterdam. Wie van noord naar zuid wil, en vice versa, is aangewezen op drie bruggen en een tunnel. Meer smaken zijn er niet. Dat leidt tot grote verkeersdrukte. Tel daarbij de 50.000 woningen op die er de komende decennia bijgebouwd worden en een leek voelt aan dat de oeververbindingen nog verder dichtslibben.

  1. Dit wil je zien: de Rotterdamse dansmarathon van 1983
    video

    Dit wil je zien: de Rotterdam­se dansmara­thon van 1983

    Het thuiszitten heeft ook positieve bij-effecten. Eindelijk tijd om al die oude foto’s en filmpjes te sorteren en op te knappen. De Rotterdamse amateurfilmer Theo Doeve is druk geweest met de restauratie van een oude film van de eerste grote dansmarathon in Rotterdam in 1983. ,,Om jullie wat op te vrolijken in deze moeilijke tijd’’, meldt hij bij een linkje naar YouTube waar hij de film online heeft gezet. Voor wie even wil vergeten en terug wil naar de tijd van beenwarmers, zweetbandjes, Fame, Opel Kadettjes en de stad van toen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam