Bruggen krijgen opnieuw koude douche om vastlopen door hitte te voorkomen

videoOok dit jaar worden er weer bruggen natgespoten met koud water om te voorkomen dat ze vastlopen door de hitte. Dit gebeurt bij een drietal Rotterdamse bruggen die beweegbaar zijn. Tussen 11.00 uur en 19.00 uur worden de Binnenhavenbrug, de Mathenesserbrug en de Parkhavenbrug gekoeld. 

Volledig scherm
De Binnenhavenbrug werd in 2013 ook al koel gehouden met water. © Sanne Donders

Ook eerdere jaren kregen enkele bruggen in Rotterdam een koude douche tijdens een langdurige warmteperiode. Het koelen moet ervoor zorgen dat de metalen constructies niet uitzetten door de aanhoudende hoge temperaturen. Als dit wel gebeurt, kunnen de bruggen niet meer goed sluiten.

De bruggen worden natgespoten met grote spuiten. 

Erasmusbrug

De Erasmusbrug hoeft overigens niet natgehouden te worden. De gemeente zei daar eerder over dat het uitzetten van de brugdelen bij deze brug geen gevolgen heeft voor het goed kunnen sluiten. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

  1. Nettie de Wekker werd door de buurvrouw neergestoken: ‘En dan laten ze haar hier weer wonen alsof er niets is gebeurd’
    PREMIUM

    Nettie de Wekker werd door de buurvrouw neergesto­ken: ‘En dan laten ze haar hier weer wonen alsof er niets is gebeurd’

    Nettie de Wekker (72) werd eind vorige maand tijdens een barbecue in een seniorencomplex tijdens een woordenwisseling neergestoken door een buurvrouw (67). De Rotterdamse deed aangifte van een poging tot doodslag dan wel moord. Tot haar schrik werd de buurvrouw enkele dagen later al vrijgelaten en trok ze weer in haar woning. ,,Ik had wel dood kunnen zijn. En dan laten ze haar hier weer wonen alsof er niets is gebeurd. Het is te gek voor woorden.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (22%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (78%)
7569 stemmen