Simon de Jong (links) en Matthijs Raak van FiberCore Europe. In hun loods aan de Nieuwe Maas maken ze jaarlijks zo’n 160 prefab bruggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Simon de Jong (links) en Matthijs Raak van FiberCore Europe. In hun loods aan de Nieuwe Maas maken ze jaarlijks zo’n 160 prefab bruggen. © Frank de Roo

Bruggen van dit bedrijf zijn wereldwijde hit: ‘Allemaal van kunststof, want staal en beton zijn passé’

FiberCore Europe heeft de potentie uit te groeien tot een multinational. En dat allemaal dankzij InfraCore. Een innovatief kunststof bouwmateriaal dat de laatste jaren flink aan populariteit wint. IJzersterk en duurzaam. Perfect om vliegtuigvleugels, windmolens en scheepsrompen van te maken. Maar ook sluizen en bruggen, die wereldwijd een hit zijn. ,,Zelfs het dek van de Brienenoord- of Haringvlietbrug leent zich prima voor een kunststof rijbaan.”

  1. Panos en Foteini maken meubels en speelapparaten van jouw plastic afval: ‘15.000 doppen voor een bank’
    PREMIUM
    made in 010

    Panos en Foteini maken meubels en speelappa­ra­ten van jouw plastic afval: ‘15.000 doppen voor een bank’

    Panos Sakkas (41) en Foteini Setaki (38), beiden Griek van geboorte, zijn meer dan geliefden en businesspartners alleen. Het zijn bovenal idealisten die met hun bedrijf The New Raw plastic afval wereldwijd een nieuw leven proberen te geven. Hun oplossing: de hele boel liefst zo lokaal mogelijk omsmelten om er via 3D-printers meubels en speelapparaten voor de publieke ruimte van te maken.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam