Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Budgetcoach zorginstelling (35) steelt 56.000 euro van kwetsbare ouderen

updateDe politie heeft een vrouw (35) aangehouden die 56.000 euro zou hebben gestolen van kwetsbare ouderen. De verdachte werkte als budgetcoach voor mensen met een beperkt geestelijk vermogen meldt de politie IJsselmonde op Facebook.

De vrouw had de beschikking over de bankpassen van de ouderen. Zij waren zelf niet in staat om hun financiën te beheren. ,,De fraude kwam aan het licht toen de bank merkte dat er steeds bedragen naar een vreemd rekeningnummer werden overgemaakt‘’, zegt een woordvoerder van de politie. 

,,De bank meldde dit bij de zorginstelling die vervolgens de politie inschakelde en aangifte deed.’’ De politie deed onderzoek waarbij de vrouw in beeld kwam. 

Twee ouderen zijn slachtoffer geworden. ,,Maar het zou best kunnen dat meer mensen merken dat zij geld hebben verloren’’, aldus de woordvoerder. De diefstal zou hebben plaatsgevonden tussen begin 2017 en eind 2018.

De vrouw is dinsdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

  • Wow, dit is te gek! (68%)
  • Is dit alles...? Valt een beetje tegen (17%)
  • Het heeft inderdaad veel weg van de Kuip (15%)
28766 stemmen