De Ververs hebben hun intrek genomen in deze luxe woonboerderij in Voorst.
Volledig scherm
De Ververs hebben hun intrek genomen in deze luxe woonboerderij in Voorst. © Privéfoto

Buren doen aangifte tegen dochter Verver

De buren van Wilma Verver, oud-burgemeester van Schiedam, doen vandaag aangifte wegens bedreigende taal van dochter Maud. ,,Zij heeft ons afgelopen vrijdag op een nare manier toegesproken'', vertelt de buurvrouw, die anoniem wil blijven. ,,Daar zijn wij niet van gediend, wij laten ons niet intimideren.''

Wilma en Gerard Verver, die een schuld hebben van 2,7 miljoen, leken lange tijd spoorloos. Deze krant bracht zaterdag echter aan het licht dat ze huizen in een luxe boerderij in het Gelderse Voorst. Het echtpaar betaalt 2.050 euro huur per maand, terwijl ze officieel moeten rondkomen van 1.400 euro.

Ook curator Kees van den Bergh, belast met de afwikkeling van het faillissement, tast in het duister. ,,Er zijn twee opties: of er zijn inkomsten die ons niet bekend zijn, of de huur wordt door derden betaald. Het onderzoek is in volle gang, zowel naar de financiële situatie als naar hun woonplaats'', aldus de curator.

Omdat de familie geen openheid van zaken geeft over hun financiële situatie - Gerard Verver heeft een fysiotherapiepraktijk in Harderwijk - dreigt er gijzeling. Wilma blijft voorlopig buiten schot omdat zij officieel geen inkomsten heeft. Haar man kan maximaal voor een jaar de cel in.

Verver nam in 2011 ontslag, nog voordat onderzoeksbureau Bing een vernietigend integriteitsrapport uitbracht.

  1. Rotterdam, laat je zien aan de AD-drone!

    Rotterdam, laat je zien aan de AD-drone!

    Hartjes en lieve teksten van stoepkrijt, vlaggen, compleet oranje straten, dikke duimen omhoog en enthousiast gezwaai. Nederland blijft thuis, maar steekt iedereen die moet werken of binnen blijven vanaf de stoep een hart onder de riem. Daar worden we blij van en dat willen we als AD graag met iedereen delen. Dinsdag vliegt er daarom een speciale AD-drone van onze actie #NLBlijftThuis boven Rotterdam om al die opbeurende ‘straatkunst’ van bovenaf te filmen. Wil je in beeld, meld je dan nu aan.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam