Volledig scherm
Burgemeester Peter Oskam beloofde binnen een jaar in Capelle te wonen. Dat is mislukt. © Archieffoto Frank de Roo

Burgemeester Capelle onderhandelt over huis

Burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel onderhandelt over een koophuis. De tijd begint te dringen, want hij moet voor het einde van het jaar naar de gemeente verhuisd zijn. De eerste burger woont nu nog met zijn gezin in Rijswijk.

Oskam trad in januari 2016 aan en beloofde binnen een jaar in Capelle te wonen. Dat is mislukt. Deze zomer kwam er forse kritiek op Oskam, omdat hij het voorhuis van de kinderboerderij aan de 's-Gravenweg op het oog had.

Capellenaren hekelden het idee, omdat de kantine van de kinderboerderij hiervoor zou hebben moeten wijken. Ook vonden zij het niks dat het pand een verbouwing van 400.000 euro behoefde.

Leefbaar Capelle stemde niet met het plan in, waarna de zoektocht opnieuw begon. Zo kwam Oskam bij het koophuis uit waar hij nu over onderhandelt. Het is onbekend waar deze woning staat.

De woordvoerder van de burgemeester laat weten er vertrouwen in te hebben dat Oskam vóór januari naar Capelle verhuisd is. Verder wil hij niets over de woning kwijt om 'de onderhandelingen niet te frustreren'.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam