Volledig scherm
Burgemeester Peter Oskam beloofde binnen een jaar in Capelle te wonen. © Archieffoto Frank de Roo

Burgemeester reageert na ophef over woning

De huisvesting van de burgemeester van Capelle aan den IJssel blijft de gemoederen bezighouden. Peter Oskam reageert nu Capellenaren woedend zijn dat hij in het voorhuis van de kinderboerderij wil gaan wonen.

Quote

Gezamenlijk wordt gezocht naar oplossingen, zodat wonen voor mijn gezin én een goede exploitatie van de kinderboerderij elkaar niet in de weg zitten

Burgemeester Peter Oskam

,,Je koopt een huis als dat aan de wensen van jezelf en je gezinsleden voldoet. Ik geef direct toe dat ik als lid van een gezin met jonge kinderen zeer kieskeurig ben bij de zoektocht naar een woning'', schrijft de Capelse burgemeester in een brief aan de gemeenteraad.

Hij schrijft de brief naar aanleiding van een stuk dat eerder in deze krant verscheen over de ontwikkelingen in zijn zoektocht naar een huis. De kwestie ligt gevoelig door de voorgeschiedenis met burgemeester Frank Koen, die na zes jaar nog niet binnen de gemeente woonde. Oskam beloofde bij zijn aantreden in januari 2016 datzelfde jaar nog in Capelle te wonen.

Kinderboerderij
Dat is niet gelukt. Nu heeft hij zijn oog laten vallen op het voorhuis van kinderboerderij Klaverweide aan de 's-Gravenweg. Dat gemeentelijke pand moet flink worden verbouwd voordat het aan de eisen van de burgemeester voldoet. De kantine van de kinderboerderij zal bovendien moeten wijken.

Capellenaren reageren woedend op sociale media en kunnen niet begrijpen waarom de burgemeester geen andere woonplek kan vinden. De vrijwilligers van de kinderboerderij reageerden geschokt op het nieuws. Zij weigeren hun kantine op te geven zonder vervanging.

,,Gezamenlijk wordt gezocht naar oplossingen, zodat wonen voor mijn gezin én een goede exploitatie van de kinderboerderij elkaar niet in de weg zitten. Ik heb er alle vertrouwen in dat we hier zeer binnenkort uitkomen", aldus Oskam.