Jongeren zorgden dit weekeinde voor veel geweld, zoals hier bij metrostation Heemraadlaan in Spijkenisse, waar een slachtoffer in zijn gezicht en arm werd gestoken.
Volledig scherm
Jongeren zorgden dit weekeinde voor veel geweld, zoals hier bij metrostation Heemraadlaan in Spijkenisse, waar een slachtoffer in zijn gezicht en arm werd gestoken. © MediaTV

Burgemeesters roepen na gewelddadig weekeinde op tot messenverbod voor minderjarigen

Het moet minderjarigen wettelijk worden verboden nog een mes op zak te hebben. Dat stellen burgemeesters Foort van Oosten (Nissewaard) en Anny Attema (Ridderkerk) in deze krant vanwege de golf van tienergeweld. Afgelopen weekeinde deden zich opnieuw ernstige incidenten voor, waarvan de ernstigste in Spijkenisse. 

  1. 18- en 16-jarige verdacht van poging tot doodslag op jongen (17) bij metrostation Heemraadlaan

    18- en 16-jarige verdacht van poging tot doodslag op jongen (17) bij metrostati­on Heemraad­laan

    Twee jongens van 18 en 16 jaar uit Spijkenisse worden verdacht van poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling van een 17-jarige plaatsgenoot bij metrostation Heemraadlaan. Dat meldt een woordvoerder van de politie. Zij meldden zich gisteravond laat zelf bij de politie na een steekpartij bij het metrostation Heemraadlaan. Het slachtoffer liep letsel aan zijn gezicht en arm op en moest in het Erasmus Medisch Centrum worden behandeld.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam