Volledig scherm
Een beeld uit het schokkende filmpje © Videostill

Buurt vreest wraakactie na nekschopfilmpje

RotterdamNatuurlijk hadden zijn buren uit de Tarwewijk op Rotterdam-Zuid hem direct herkend; het 15-jarige ventje, dat op een internetfilmpje zijn klasgenootje Jewel (15) keihard onderuit schopt bij het Thorbecke College aan de Prinsenlaan. Het is 'Kuba, dat galbakje uit onze straat'.

Hoewel de meeste buren niet rouwig zijn om de arrestatie van 'de lastige, drugsgebruikende, Poolse tiener met de grote bek', zijn ze wel angstig: 'Nu zijn adres bekend is, hebben meer dan vijfhonderd man op Facebook afgesproken naar onze straat te komen. Hij is minderjarig, dus hij kan snel vrijkomen. Deze ellende hoeven we hier niet.' De facebookpagina waarop mensen de oproep deden om 15.00 uur te verzamelen, is inmiddels verwijderd.

De jongen heeft van de rechter-commissaris te horen gekregen dat hij nog twee weken vastzit. Hij wordt verdacht van poging tot zware mishandeling.

De moeder van het mishandelde meisje houdt haar sinds maandag thuis. Zij is niet de eerste moeder die haar dochter weghoudt van het Thorbecke na stelselmatig pesten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam